Simularea Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a continuă marţi cu proba la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Elevii din anul terminal al şcolii generale susţin, marţi, proba la Matematică, a doua din cadrul simulării pentru Evaluarea Naţională. Luni a fost dată proba la Limba şi literatura română.

Pentru elevii din unităţile de învăţământ din zone carantinate, simularea va fi dată, cu prezenţă fizică în şcoli, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate" se arată în document, conform Agerpres

Elevii din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite