Italia speră că statele membre UE vor redeschide graniţele pentru cetăţenii ei pe 15 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe, a declarat sâmbătă că Italia speră că statele membre UE vor redeschide graniţele pentru cetăţenii ei pe 15 iunie, informează Reuters.

Italia, una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie, şi-a redeschis graniţele pentru cetăţenii europeni pe 3 iunie, însă majoritatea stetelor de pe continent încă nu permit intrarea italienilor pe teritoriul lor.

„Data de 15 iunie este importantă pentru mulţi dintre cetăţenii noştri”, a spus Di Maio, sâmbătă, la o conferinţă de presă susţinută în timpul vizitei în Sovenia.

Ministrul sloven de Externe, Anze Logar, a declarat: „Situaţia sanitară în Italia se îmbunătăţeşte rapid. Privesc optimist spre 15 iunie”.

Di Maio a spus că Germania şi Elveţia au semnalat că şi-ar putea deschide graniţele pentru italieni începând cu acea dată.

El a mai afirmat că speră ca acest lucru să fie valabil pentru oamenii din toate regiunile Italiei, inclusiv din cele care au fost grav afectate de epidemie.

Potrivit datelor Johns Hopkins University, Italia a raportat până în prezent 234.531 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 33.774 de decese.

Slovenia, care luna trecută a declarat finalul epidemiei, a raportat 1.479 de cazuri şi 109 decese. În ultimele săptămâni, a fost permisă intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor croaţi, unguri şi austrieci.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite