Italia se zbate pentru a menţine crucifixul în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sentinţă din 3 noiembrie 2009 a Curţii Drepturilor Omului de la Strasbourg a decis că prezenţa crucifixului în sălile de clasă din şcolile italine încalcă libertarea religioasă a elevilor. Mai exact, sentinţa forului european se referă la faptul că prezenţa simbolului religios catolic ar împiedica părinţii să-şi educe copiii în spiritul libertăţii religioase.

Procesul a fost intentat iniţial de o italiancă de origini finlandeze, iar sentinţa a stârnit deopotrivă indignarea guvernului italian şi a Vaticanului. Statul italian a prezentat recurs, astfel că s-a ajuns la sentinţa de astăzi, care însă nu este definitivă. Aceasta va fi examinată de către Camera Superioară, moment în care va fi făcută publică şi explicaţia sentinţei.

"Un succes al Italiei"

Ştirea a fost făcută publică de către ministrul de Externe, Franco Frattini, care a spus că primit sentinţa cu un sentiment de „vie plăcere”. O părere pozitivă a venit şi de la ministrul Educaţei, Mariastella Gelmini: ”Este un succes al Italiei, care reafirmă tradiţia creştină a Italiei, dar care trebuie înţeles şi ca o contribuţie la integrare şi nu ca o renunţare la istoria şi tradiţiile italiene".

Citeşte pe adevărul.it cum a ajuns crucifixul motiv de proces

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite