Italia se confruntă cu tot mai mulţi imigranţi clandestini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paza de Coastă din Italia a salvat de-a lungul anilor sute de imigranţi clandestini care traversau Marea Meditenaă
Paza de Coastă din Italia a salvat de-a lungul anilor sute de imigranţi clandestini care traversau Marea Meditenaă

Paza de coastă din Italia a ridicat duminică 139 de persoane aflate în două bărci din apropierea coastei de sud a Siciliei, potrivit unei declaraţii a autorităţilor italiene. Evenimentul marchează cea mai recentă operaţiune a poliţiei dintr-o serie de sosiri clandestine a imigranţilor.

Sute de imigranţi, în special din Africa, au fost salvaţi de poliţiştii de coastă în timp ce traversau marea pentru a ajunge pe teritoriul Italiei, încă de la începutul acestui an. Numărul de imigranţi a crescut în mod deosebit de la începerea primăverii, informează agenţia de ştiri Reuters.

Străinii care ocupau cele două bărci au fost duşi pe insula Lampedusa, aflată în apropierea coastei Siciliei. Acea mică insulă este locul unde este resimţită cel mai puternic amploarea migraţiei maritime din Nordul Africii spre sudul Europei.

Aproximativ 1.500 de imigranţi şi-au pierdut vieţile în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană, odată cu revoltele Primăverii Arabe din 2011, potrivit informaţiilor Observatorului Drepturilor Umane. Numărul victimelor în 2012 este estimat la peste 300 de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite