Inundaţii teribile în Germania: Peste 90 de morţi şi sute de dispăruţi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Bilanţul inundaţiilor provocate de ploile diluviene care s-au abătut în ultimele două zile asupra vestului Germaniei s-a ridicat la 93 de morţi vineri, potrivit AFP.

GALERIE FOTO

Conform ultimului bilanţ anunţat de AFP, cel puţin 93 de persoane au murit în urma inundaţiilor în vestul Germaniei, iar alte câteva sute sunt date dispărute. 

Anterior, Reuters anunţa că aproximativ 1.300 de persoane sunt date dispărute în regiunea viticolă Ahrweiler, situată la sud de Koln, în landul Renania-Palatinat, au anunţat autorităţile locale pe pagina lor de Facebook.

Reţelele de telefonie mobilă nu funcţionează în unele zone afectate de inundaţii, ceea ce le împiedică pe numeroase persoane să-şi contacteze familiile.

Revărsări bruşti de ape au devastat numeroase oraşe şi comune din Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat începând din noaptea de miercuri spre joi.

Mai multe case inundate s-au prăbuşit vineri dimineaţă la Erftstadt, în apropiere de Koln, unde salvatorii întâmpină mari dificultăţi în a veni în ajutorul unor locuitori care s-au întors prematur acasă în pofida avertismentelor, au precizat autorităţile municipale.

O scurgere de gaz complică intervenţia salvatorilor, care nu pot să acceadă în zonă decât cu barca.

Inundaţiile au făcut victime şi în Belgia, unde numeroase persoane au fost evacuate, mai ales la Liege.

Barajul Rurtalsperre, situat pe partea germană a frontierei cu Belgia, se află sub ape din noaptea de joi spre vineri, conform autorităţilor.

Ministrul german de Interne Horst Seehofer a declarat pentru revista „Der Spiegel” că Guvernul federal va aloca un ajutor financiar de urgenţă pentru regiunile sinistrate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite