Intimidare sau pericol real? O grupare anarhistă din Grecia susţine că a otrăvit alimente pentru a lovi în interesele financiare ale unor multinaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ered.gr
FOTO ered.gr

O grupare anarhistă din Grecia a anunţat, în toiul pregătirilor de sărbători, că a otrăvit produse alimentare şi de băut pentru a submina interesele financiare ale unor multinaţionale.

Anuţul a fost făcut pe site-ul de extremă stânga Indymedia, de către gruparea anarhistă „Nemesis verde“. Anarhiştii susţin că au injectat înălbitori şi acid clorhidric în peste o sută de pachete cu lapte, băuturi răcoritoare şi sosuri, în scopul de a „sabota financiar“ trei multinaţionale, şi anume Coca Cola, Nestlé şi Unilever, precum şi producătorul autohton de lactate Delta, transmite RT.

Într-un comunicat comun, Coca Cola, Nestlé şi Unilever au anunţat că au retras imediat, „cu titlu preventiv“, produsele menţionate în mesajul anarhiştilor.

Delta a luat aceeaşi măsură, deplângând pagubele provocate atât ei, cât şi „întregii societăţi greceşti“ într-un context de criză economică.

Autorităţile s-au sesizat în acest caz şi au deschis o anchetă.

Nu este prima acţiune de acest gen a anarhiştilor de la „Nemesis verde“. În 2013, ei au făcut un anunţ asemănător, obligând două multinaţionale să-şi retragă produsele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite