Iniţiatorul ,,democraţiei dirijate” din Rusia, însărcinat acum cu modernizarea ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladislav Surkov, ,,coregraful" puterii de la Kremlin, al treilea om în stat după preşedintele Medvedev şi premierul Putin, a fost numit vicepremier ,,responsabil cu modernizarea Federaţiei Ruse".

Anunţul numirii lui Vladislav Surkov în funcţia de vicepremier a fost făcut, în puţine cuvinte, de către preşedintele Dmitri Medvedev: ,,Am semnat un decret care vă numeşte vicepremier".

Tratament preferenţial

Liderul rus l-a primit pe ideologul Kremlinului, Vladislav Surkov la reşedinţa sa de la Gorki, la periferia Moscovei ca să-l anunţe că a fost avansat.

Eminenţa cenuşie de la Kremlin

Surkov a fost până acum adjunctul şefului Administraţiei Prezidenţiale, fiind considerat,,eminenţa cenuşie" a puterii din Rusia şi principalul ideolog al regimului Putin.

image

Putin, omul lui Dumnezeu

Al treilea om în stat, după preşedinte şi premier, Surkov este cel care a lansat celebrele concepte de ,,democraţie dirijată" şi ,,democraţie suverană" aplicate în Rusia. La adresa premierului oficialul însărcinat cu modernizarea Rusiei are doar cuvinte de laudă.

,,Putin este un om care a fost trimis Rusiei de soartă şi de Dumnezeu într-un moment greu pentru naţiunea noastră", a declarat noul vicepremier despre premierul rus.

Cine este de fapt Surkov?

Vladislav Surkov este nimeni altul decât cel care-i chema, până săptămâna trecută, pe redactorii-şefi ai cotidienelor ruse la discuţii ,,de organizare", joia , la Kremlin. Este cel care a înfiinţat organizaţia de tineret ,,Naschi", un fel de aripă tânără a Partidului la putere, Rusia Unită.

Fost democrat, actual autocrat

În vârstă de 47 de ani, Vladislav Surkov are studii economice şi în prima tinereţe a avut success în domeniul bancar. În 1999, când Putin a devenit premier în mandatul lui Boris Elţîn, Surkov a intrat şi el în cercurile puterii de la Kremlin. ,,Cât a fost Elţîn la putere, era democrat, sub mandatul lui Putin este autocrat", îl caracteriza Boris Nemţov, politician important din rândurile opoziţiei.

Zeci de mii de ruşi au ieşit în stradă să protesteze împotriva fraudării alegerilor parlamentare şi împotriva lui Putin. Ar putea Piaţa Bolotnaya din Moscova să devină o nouă Piaţă Tahrir?

Păpuşarul care privatizează politica rusă

Recent, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei, miliardarul Mihail Prochorov, l-a criticat dur pe Surkov, aşa cum nimeni n-a mai îndrăznit până acum. Magnatul a declarat că oficialul alimentează cu informaţii false puterea de la Kremlin şi că ar cenzura presa centrală.

,,Surkov este un păpuşar care privatizează sistemul politic din Rusia", a declarat Prochorov. Mulţi ruşi îl vedeau deja după gratii pe miliardar pentru această îndrăzneală. Lucru care surpinzător nu s-a întâmplat încă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite