În Italia, casele de vacanţă în zone idilice costă doar un euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei ce caută să cumpere case de vacanţă în locuri izolate şi liniştite pot achiziţiona una cu doar un euro în orăşelul italian Gangi FOTO The Independent
Cei ce caută să cumpere case de vacanţă în locuri izolate şi liniştite pot achiziţiona una cu doar un euro în orăşelul italian Gangi FOTO The Independent

Autorităţile locale din orăşelele italiene din ce în ce mai goale speră să atragă noi rezidenţi ieftinind preţurile la casele de vacanţă, unele fiind scoase la vânzare pentru doar un euro, anunţă „The Independent“.

Cei ce caută să cumpere case de vacanţă în locuri izolate şi liniştite pot achiziţiona una cu doar un euro într-un sătuc italian idilic. Totuşi, există o condiţie: mare parte din proprietăţile scoase la vânzare au nevoie de renovări în valoare de mii de euro. Deşi localizarea caselor este în zone care îţi iau respiraţia, e nevoie de destul de multă muncă înainte de a putea locui în ele.

Potrivit „Daily Mail“ există trei orăşele care au adoptat această metodă: Gangi din Sicilia, Carrera Ligure din Piedmont şi Lecce nei Marsi din Abruzzi. Primarii celor trei localităţi sunt îngrijoraţi că dacă nu se aduc noi locuitori, vor fi în pericol să stăpânească oraşe-fantomă. Devastate de şomaj, de dezastre naturale şi chiar de piraţi, există orăşele în Italia care au rămas complet goale.

image

În Gangi, casele au nevoie de mai puţine renovări şi pot fi cumpărate cu 100 de euro. Tot aici, doar câteva case în ruină sunt oferite pe gratis. Casele sunt, în mare parte, cu etaj şi datează din anii 1800, când au fost construite pentru familiile ţăranilor.

Casă de vânzare cu doar un euro în Gangi (FOTO The Idependent)

Pentru cei care preferă peisaje mai dure, Carrega Ligure are case aşezate în cinci văi, în care au locuit odată călugări. Zona este nepoluată şi foarte friguroasă iarna, din cauza altitudinii înalte.

Lecce nei Marsi se află în patrimoniul UNESCO, iar primarul său, Gianluca de Angelis a declarat că „vreau să evit ca un centru istoric să se transforme în praf. Nu există fonduri publice pentru mentenanţă şi mi-aş dori ca oamenii tineri să se întoarcă aici“.

Casele ieftine din Italia vin la pachet cu propriile grădini, iar Lecce nei Marsi este înconjurat chiar de păduri, conchide „The Independent“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite