Imagini din timpul atacului asupra navei de recunoaștere rusești. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Marea Neagră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anton Gerascenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a publicat pe Twitter un videoclip în care nava rusească de recunoaștere „Ivan Hurs”, care se afla în misiune în zona economică exclusivă a Republicii Turcia, este bombardată de trupele ucrainene cu drone marine.

Nava „Ivan Hurs”
Nava „Ivan Hurs” a fost atacată cu drone marine. FOTO kchf.ru (Arhivă)

Ministerul rus al Apărării a transmis că ambarcațiunile ucrainene „au fost distruse de sistemele de armament ale navei ruseşti la 140 de kilometri nord-est de Strâmtoarea Bosfor”, însă videoclipul publicat de Gerascenko demonstrează că minimum o dronă a reușit să se apropie de vas. 

Totodată, ministerul rus al Apărării a mai precizat că „forţele armate ale Ucrainei au efectuat o tentativă nereuşită de a ataca cu trei ambarcaţiuni rapide fără pilot nava Ivan Hurs a Flotei de la Marea Neagră” și că vasul de recunoaștere „continuă să îşi îndeplinească misiunile stabilite”, însă fără a menționa dacă a suferit vreo avarie. 

În plus, pe Twitter a fost publicat un videoclip în care o ambarcațiune fără pilot este nimicită. Nu se știe dacă imaginile au fost surprinse în timpul acestui atac sau dacă au avut loc și altele în aceeași zi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite