Imagini cumplite din Soledar. Salvarea răniților se face sub foc, obuzele rusești cad neîncetat VIDEO

0
Publicat:

Imagini cumplite vin de pe front. Un videoclip dramatic arată soldați ucraineni efectuând o evacuare medicală a răniților în timp ce erau sub foc, într-un oraș bombardat. Salvarea are loc în timp ce obuzele rusești cad în jurul lor.

În imagini se observă soldați care folosesc un transportor blindat M113, construit în SUA, gonind alergând pe străzile bombardate din orașul Soledar, pentru salvarea răniților.

Videoclipul, care a circulat pe rețelele de socializare și a fost distribuit de mai multe instituții media, părea să fie filmat cu o dronă, relatează news.yahoo.com.

Un vehicul de evacuare medicală poate fi văzut îndreptându-se cu viteză spre o clădire din Soledar, în mijlocul bombardamentelor rusești.

Un soldat poate fi văzut coborând din vehiculul blindat, care este inscripționat cu o cruce roșie, și privind cu precauție la colțul unei clădiri. În același timp apare un grup de militari care transportă un camarad rănit.

Salvarea unui rănit se face sub ploaia de obuze FOTO news.yahoo.com
Salvarea unui rănit se face sub ploaia de obuze FOTO news.yahoo.com

Victima este urcată rapid în vehicul, după care acesta părăsește în viteză maximă zona în care cădeau obuze. Sursa citată precizează că nu este clar când a fost filmat videoclipul.

Un utilizator de Twitter care a postat videoclipul a remarcat că soldații ucraineni păreau să folosească un transportor blindat M113, furnizat în principal de SUA. Vehiculul blindat, cu o greutate de 12,3 tone, poate atinge o viteză maximă de 40 mph. M113 a fost folosit prima dată în luptele în Vietnam. Cu toate că este vechi, vehiculul blindat este ușor de manevrat, ceea ce îl face valoros pe câmpul de luptă, potrivit Forbes.

Scena unor lupte crâncene

Bătălia de la Soledar ilustrează avantajul pe care Rusia continuă să-l deţină în artilerie şi putere de foc în general şi confirmă nevoia Ucrainei de a primi mai multe arme occidentale, cu toate că armata ucraineană va avea de gestionat complicaţii logistice în operarea şi întreţinerea diferitelor tancuri şi blindate promise de NATO, conform evaluării unor experţi citaţi în articole publicate de agenţiile AFP şi EFE.

Armatele rusă şi ucraineană revendicau vineri fiecare controlul asupra oraşului Soledar din estul Ucrainei, care împreună cu oraşul învecinat Bahmut este scena unor lupte crâncene, descrise de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sângeroase de la începutul invaziei ruse, scrie Agerpres.

Evoluţia luptelor de la Soledar şi Bahmut arată clar că Rusia încă este capabilă să concentreze masiv putere de foc pe o singură direcţie şi să continue lupta în pofida marilor pierderi umane în rândul propriilor trupe, remarcă Mikola Bielieskov, analist militar în cadrul ONG-ului „Come Back Alive”. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite