Imagini cu misiunile aproape imposibile de aprovizionare a ucrainenilor din Azovstal. Cum au reuşit elicopterele Mi-8 să evite să fie descoperite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Pe reţelele de socializare au apărut primele imagini video cu misiunile periculoase de aprovizionare efectuate de elicopterele ucrainene în Mariupol, în încercarea de a le da alimente şi arme celor din uzina Azovstal, potrivit HotNews.ro.

Militarii ucraineni din uzina Azovstal, membri ai Regimentului Azov şi puşcaşi marini care li s-au alăturat ca urmare a căderii zonei portuare a oraşului în mâinile ruşilor pe 11 aprilie, au început să se predea în noaptea dintre 16 şi 17 mai după ce au rezistat eroic în oraşul încercuit complet de forţele ruseşti încă de la începutul lunii martie.

Potrivit unei înregistrări video obţinută acum de jurnaliştii de la Dnepr Express se poate observa că aprovizionarea s-a făcut prin folosirea unor elicopere care au zburat la altitudine joasă pentru a evita sistemele antiaeriene ruseşti. Autenticitatea imaginilor a fost confirmată independent de utilizatori ai Twitter prin geolocalizare, aceasta arătând că într-adevăr este vorba de Mariupol, şi nu un alt port ucrainean, potrivit HotNews.

Jurnaliştii de la The Drive arătau într-un articol publicat săptămâna trecută că misiunile de aprovizonare au fost efectuate cu elicoptere Mi-8 produse iniţial în Uniunea Sovietică, acestea zburând câte două sau patru o dată pentru a evita detectarea de către ruşi.

Generalul Kirilo Budanov, şeful serviciului de informaţii al armatei ucrainene, a declarat că dintre cele 16 elicoptere folosite în total pentru aceste misiuni, două a fost doborâte. Organizarea misiunilor a fost efectuată de serviciul de informaţii pe care acesta îl conduce.  Acesta a mai precizat că în total au existat 7 misiuni, fără a oferi detalii specifice despre acesta. Elicoptere Mi-8 au adus trupelor de la uzina Azovstal arme, muniţii, medicamente şi hrană, plus 72 de militari suplimentari ai Regimentului Azov.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite