Helmut Kohl: Europa nu poate deveni „o nouă casă“ pentru migranţi

0
0
Helmut Kohl, fost cancelar al Germaniei Foto: AP
Helmut Kohl, fost cancelar al Germaniei Foto: AP

Fostul cancelar german Helmut Kohl a apreciat că Europa nu poate deveni „o nouă casă“ pentru migranţi, criticând astfel politica promovată de Angela Merkel în acest domeniu, deşi nu a făcut referire în mod direct la aceasta.

Comentariile fostului cancelar, citate de cotidianului german „Tagesspiegel“ în ediţia sa de duminică, sunt făcute în prefaţa în limba maghiară a celei mai recente cărţi pe care a semnat-o – „Aus Sorge um Europa“ („Din grijă pentru Europa“, în trad.).

Marţi, Helmut Kohl urmează să aibă o întâlnire cu premierul ungar, Viktor Orban, un adversar înverşunat al politicii „uşilor deschise“ promovate de actualul cancelar german, Angela Merkel. 

„Europa nu poate deveni o nouă casă pentru milioanele de oameni din întreaga lume care au probleme urgente“, a afirmat Helmut Kohl.

Fostul cancelar subliniază că soluţia în cazul crizei migratorii „nu se află în Europa“, ci „în regiunile în cauză“.

„Deciziile solitare, oricât de fondate le pot considera cei care le iau, şi politicile naţionale ale cavalerului singuratic trebuie să aparţină trecutului“, a scris fostul cancelar, făcând astfel referire la decizia luată în toamnă de actualul cancelar de la Berlin de a primi refugiaţi în Germania, notează AFP.

El a adăugat că numeroşi migranţi „vin din medii culturale diferite“. „Mulţi au o credinţă care este diferită de credinţele iudeo-creştine care fac parte din fundamentele ordinii noastre sociale şi a scării noastre de valori“, a afirmat Kohl.

În vârstă de 86 de ani, Helmut Kohl  apare rareori în public. Retras din viaţa politică în 2002, Kohl a suferit un accident în 2008, urmat de un atac vascular cerebral. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite