Grecia: Drepturi pentru măgăruşii care cară turişti în insula Santorini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măgarii din Santorini, una dintre atracţiile insulei, vor fi protejaţi de exploatare, a anunţat, sâmbătă, municipalitatea, grijulie să evite publicitatea negativă. Autorităţile din Santorinii s-au întâlnit cu proprietarii de măgari şi cu asociaţiile de protecţie a animalelor, pentru a asigura „drepturile şi bunăstarea măgarilor“ care transportă turişti prin insulă.

După mai multe proteste şi publicitate negativă, autorităţile din insula greacă Santorini au anunţat că vor proteja măgăruşii care cară turişti pe serpentinele abrupte dintre port şi celebra aşezare pe stânci, informează AFP.

 Primăria a dat publicităţii sâmbătă o declaraţie în care spune că a avut întâlniri cu grupurile pentru protecţia animalelor şi cu proprietarii animalelor de povară în scopul „asigurării respectului pentru drepturile şi bunăstarea măgăruşilor”.

 Anunţul vine după ce un video în care este bătut cu cruzime un măgăruş a devenit viral pe net, provocând protestele activiştilor, care s-au ciocnit cu proprietarii. 

Printre măsurile convenite cu medierea primăriei se numără ţinerea animalelor la umbră în timpul perioadei de odihnă şi mărirea raţiei de apă şi hrană. Se mai prevede limitarea poverii pe care o vor purta, iar proprietarii care maltratează animalele îşi vor pierde licenţa.

Santorini este o insulă din Marea Egee, aparţind de arhipelagul Insulelor Ciclade, Grecia, cu o populaţie de 13.600 locuitori şi cu o suprafaţă de 73 km². Capitala insulei este Thira. 

În mijlocul insulei se află un lac cu apă albastră, care s-a format pe locul unui vulcan foarte vechi care, conform legendei, a distrus continentul pierdut, Atlantida, atunci cand a erupt acum 3500 de ani, îngropind oraşul antic Akrotiri care acum sea află sub tone de cenuşă.

Căutate sunt şi cele două plaje accesibile, Perissa şi Kamari, pentru nisipul vulcanic de culoare neagră.

Populară printre turişti pentru priveliştea minunată a mării şi pentru casele localnicilor parcă agăţate de stâncile vulcanice, este aproape sufocată de câţiva ani de afluxul de vizitatori, pe fundalul unui boom turistic din Grecia. Primarul a impus deja măsuri de limitare şi reglementare a afluxului de nave de croazieră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite