Germania va cumpăra 10.000 de terminale Starlink pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania finanțează achiziția de terminale Starlink în valoare de 20 de milioane de euro, a anunţă ministrul ucrainean al transformării digitale Mihailo Fedorov, relatează CNN.

Armata ucraineană folosește terminale Starlink încă de la începutul războiului FOTO Twitter
Armata ucraineană folosește terminale Starlink încă de la începutul războiului FOTO Twitter

„Mi-am exprimat recunoştinţa faţă de poporul german pentru (achiziţionarea unui) nou lot de 10.000 de (terminale) Starlink, pe care îl vom primi luna viitoare”, a anunţat miercuri, într-o postare pe Telegram, Mihailo Fedorov.

O treime dintre aceste terminale sunt destinate armatei ucrainene, a anunţat Ministerul german de Externe, subliniind că această extindere a accesului la Internet va fi de ajutor pentru întregul popor ucrainean.

„Comunicarea în timp real le permite militarilor ucraineni să-şi coordoneze apărarea ţării şi să se protejeze mai bine de atacurile ruseşti”, a precizat Berlinul.

Accesul la Internet este un colac de salvare pentru locuitori şi permite restului lumii să afle ceea ce se întîmplă în Ucraina”, a adăugat Ministerul german.

Dispozitivele Starlink, produse de compania Space X a lui Elon Musk, au avut un rol important încă de la începutul invaziei, acestea permițând armatei ucrainene să rămână online, după ce reţelele de telefonie mobilă şi Internet ucrainene au fost distruse de bombardamentele ruse.

Germania şi alţi patru lideri mondiali au convenit să acorde ajutor militar continuu Ucrainei

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și alți patru lideri mondiali au convenit miercuri, în cadrul unor convorbiri telefonice, să ofere sprijin militar continuu Ucrainei, în „strânsă coordonare euro-atlantică”, relevă un comunicat de presă. Olaf Scholz a discutat cu președintele Statelor Unite, Joe Biden, cu președintele Franţei, Emmanuel Macron, cu premierul britanic, Rishi Sunak, și cu premierul italian, Giorgia Meloni, se arată în comunicat.

„Schimbul de opinii s-a axat pe situația securităţii în Ucraina și pe sprijinul continuu pentru lupta Ucrainei împotriva agresiunii rusești. Toți cei cinci lideri au convenit să continue sprijinul militar acordat Ucrainei, în strânsă coordonare euro-atlantică”, subliniază comunicatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite