Germania reactivează o centrală pe cărbune pentru a economisi gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania a luat decizia de a reactiva încă o centrală pe cărbune pentru a economisi gaze. Centrala va fi repusă în funcțiune săptămâna viitoare și va juca un rol important în economisirea rezervelor de gaze pentru iarnă.

Germania va reactiva o centrală pe cărbuni pentru a economisi gaze FOTO Shutterstock
Germania va reactiva o centrală pe cărbuni pentru a economisi gaze FOTO Shutterstock

Germania va repune în funcțiune o centrală de rezervă pe bază de cărbune. Centrala Heyden din Petershagen, este programată să își reia operațiunile din 29 august până la finalul lunii aprilie 2023, conform declarațiilor operatorului Uniper.

Centrala Heyden este funcțională din 1987

Centrala pe bază de cărbune Heyden, din vestul Germaniei, are o capacitate de 875 de megawați și a început să funcționeze în anul 1987. Aceasta este una din cele mai puternice centrale electrice pe cărbune din Germania, potrivit Agerpres.

Este a doua centrală pe cărbune repusă în funcțiune de nemți, după ce la începutul lunii august centrala Mehrum a fost prima centrală care și-a reluat activitatea, în Hohenhameln. 

Odată cu repornirea celor două centrale pe cărbune, urmează să fie repornite, pe parcursul săptămânilor următoare, noi centrale plasate în rezervă din cauza scăderii fluxului de gaze importate din Rusia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri