Georgia va semna la 27 iunie acordul de asociere şi liber-schimb cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgia va semna odată cu Republica Moldova acordul de asociere şi liber-schimb cu UE pe care l-a parafat în noimebrie, la Vilniu, a anunţat miercuri Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European, aflat într-o vizită oficială la Tbilisi.

„Georgia îşi urmează drumul spre o integrare europeană”, a declarat Irakli Garibaşvili, premierul georgian. „Aceasta este alegerea poporului nostru, bazată pe valorile noastre comune”, a adăugat acesta în conferinţa comună de presă susţinută ieri cu Van Rompuy. 

„Vom semna acordul la Bruxelles la 27 iunie cu toţi şefii de stat sau de guvern din UE. Georgia este o ţară liberă, democratică, care trebuie să facă propriile alegeri. Nicio presiune externă nu poate schimba acest fapt”, a afirmat preşedintele Consiliului European. Afirmaţiile vizavi de Georgia sunt în linie cu poziţia transmisă de Van Rompuy cu privire la Republica Moldova, în contextul presiunilor exercitate de Moscova pentru a împiedica semnarea acordurilor. 

„Moldova este o ţară importantă pentru Uniunea Europeană în această parte a continentului. Este o ţară independentă şi suverană, care poate să facă propriile alegeri”, a subliniat Van Rompuy marţi, aflat într-o vizită la Chişinău.

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/rogozin" target="_blank">View the story "rogozin" on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite