Franţa se pregăteşte pentru Crăciun. Măsurile de securitate în biserici vor fi întărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a cerut întărirea măsurilor de securitate în biserici în timpul slujbelor de Crăciun, solicitare ce vine în contextul atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris, care au şocat Europa.

Într-o notă adresată autorităţilor locale, precum şi poliţiei şi jandarmeriei, ministrul francez le-a cerut responsabililor parohiilor să întărească măsurile de securitate pentru săptămâna viitoare. O recomandare similară le-a fost adresată şi după atentatul dejucat împotriva unei biserici din regiunea pariziană, în aprilie, relatează Agerpres în pagina sa electronică.

La fel ca în marile magazine sau muzee, ar fi posibilă perchiziţionarea unor persoane, preconizează ministrul în această notă, după cum au indicat surse ale poliţiei. Cazeneuve subliniază contextul unei puternice ameninţări în Franţa, după atentatele jihadiste în care au murit 130 de oameni, adăugând că o acţiune ce ar viza bisericile ar avea „o forţă simbolică“. 

În aprilie, Sid Ahmed Ghlam, un algerian în vârstă de 24 de ani, a fost arestat fiind suspectat că pregătea un atac terorist împotriva uneia sau mai multor biserici din regiunea pariziană. 

La acea dată, ministrul de Interne al Franţei a cerut „limitarea accesului“ în biserici şi „acordarea unei atenţii speciale coletelor sau bagajelor abandonate“. 

În Franţa există circa 45.000 de biserici, în 13.000 de parohii catolice, la care se adaugă 4.000 de biserici protestante, printre care 2.600 evanghelice, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite