FOTO VIDEO Incendii devastatoare în Portugalia. Trei morţi şi circa 1.000 de persoane evacuate pe insulele Madeira. Un hotel a fost mistuit de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flăcările se apropie de oraşul Funchal FOTO EFE
Flăcările se apropie de oraşul Funchal FOTO EFE

Incendiile de pe insulele portugheze Madeira s-au soldat cu trei morţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri, iar 1.000 de persoane, inclusiv turişti, au fost evacuaţi, au anunţat autorităţile citate de AFP.

Cele trei victime au murit după ce casele lor, situate în apropiere de cartierele istorice ale oraşului Funchal, au luat foc.

Presa locală anunţă că încă două persoane sunt rănite grav.

„Circa 1.000 de persoane au fost evacuate din case şi hoteluri, localnici şi turişti“, a anunţat primarul Funchalului, Paulo Cafofo, precizând că unii au fost duşi la baze militare, alţii pe un stadion de fotbal.

Un hotel a fost mistuit de flăcări, a adăugat el, subliniind că este „imposibil“ de a face deocamdată un bilanţ al numărului de clădiri afectate.

Cu o zi înainte, spitale şi cămine pentru bătrâni au fost evacuate.

Incendiu in Madeira FOTO AP

FOTO AP

Şi Portugalia continentală este afectată de vineri de incendii de vegetaţie de proporţii. Cele mai importante se înregistrează în nordul ţării.

Jurmătatea de nord a ţării este plasată aproape în totalitate în stare de alertă din cauza riscului „foarte ridicat“, în unele zone chiar „maxim“ de incendii.

Douăsprezece incendii de mari dimensiuni au mobilizat 1.400 de pompieri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite