Forţele ucrainene susţin că au provocat „pierderi semnificative” armatei ruse pe Insula Şerpilor. Imagini din satelit

0
0
FOTO: AFP PHOTO / SATELLITE IMAGE ©2022 MAXAR TECHNOLOGIES
FOTO: AFP PHOTO / SATELLITE IMAGE ©2022 MAXAR TECHNOLOGIES

Armata ucraineană  a anunţat că a provocat „pierderi semnificative” forţelor ruseşti după ce a lansat mai multe atacuri aeriene asupra Insulei Şerpilor. Anunţul a venit  după ce Moscova a spus marţi că a respins o tentativă „nebunească” de recucerire a acestei stânci strategice din Marea Neagră.

Într-o postare pe Facebook, comandamentul operaţional de sud al armatei ucrainene a spus că a folosit „lovituri ţintite cu ajutorul diferitelor forţe" pe insulă.

„Operaţiunea militară continuă şi necesită tăcere informaţională până la încheierea ei”, a adăugat sursa citată, potrivit hotnews.ro. 

Afirmaţiile armatei ucrainene vin după ce marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov a spus că „luni, la ora 5 dimineaţa, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor", a declarat .

El a declarat că 15 drone de atac şi de recunoaştere ucrainene au luat parte la raid şi că s-a tras cu diferite proiectile spre insulă. Cu toate acestea, sistemele de apărare antiaeriană le-au interceptat toate proiectilele şi au doborât 13 drone, „forţând duşmanul să renunţe la orice debarcare”.

Potrivit unor imagini din satelit, poziţiile ruseşti ar fi suferit, totuşi, daune, fiind cel puţin trei locuri în care se observă urme de explozii/incendii.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite