Forţele Navale Bulgare vor organiza două exerciţii multinaţionale până la finalul lui 2022

0
0
Foto: Facebook/ Forţele Navale Bulgare
Foto: Facebook/ Forţele Navale Bulgare

Forţele Navale Bulgare vor avea încă două exerciţii mai ample cu participare internaţională până la finalul lui 2022, cu Varna drept port gazdă, a declarat vineri, pentru BTA, comandantul Forţelor Navale Bulgare, contraamiralul Kiril Mihailov.

Unul dintre exerciţii, cu numele de cod "Poseidon", este unul bulgaro-român, dar este deschis şi forţelor navale ale altor ţări. El este concentrat pe contramăsuri privind minele. Exerciţiul este tradiţional şi nu este cauzat de războiul din Ucraina, a amintit contraamiralul, conform Agerpres.

Al doilea exerciţiu, numit Triton, este un exerciţiu specializat pentru scafandri, a explicat comandantul. Participanţii vor exersa diverse sarcini, printre care distrugerea de mine. 

''Războiul din Ucraina ne-a schimbat radical munca şi ne-a pus în faţă noi provocări, printre care pericolul minelor'', a spus Mihailov la o ceremonie de marcare a celei de-a 143-a aniversări a Forţelor Navale Bulgare. El a mulţumit marinarilor pentru eforturile lor zilnice tenace pentru a garanta siguranţa încărcăturilor şi a căilor navigabile. Contraamiralul a specificat că marinarii au răspuns deja la peste 40 de alerte despre obiecte plutitoare. "Vom continua să răspundem la fiecare alertă astfel încât oamenii să poată fi calmi şi siguranţa încărcăturilor garantată'', a adăugat el. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite