Atac armat într-o biserică din Hamburg: cel puțin șapte morți și 25 de răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac armat a avut loc joi seară în nordul Germaniei, la Hamburg. Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite, în urma unor împușcături, într-o biserică.

UPDATE 07.50 Cel puțin șapte morți, potrivit autorităților germane

Potrivit mai multor rapoarte din presa germană, cel puțin șapte persoane au murit în urma împușcăturilor. Alte 25 au fost rănite.

UPDATE 01:30 Autorul atacului ar putea fi printre persoanele găsite decedate în biserică

Purtătorul de cuvânt al poliției ajunsă la fața locului unde a avut loc atacul armat din Hamburg, a precizat că s-a tras un foc de armă după sosirea forțelor de ordine. După aceea a fost găsită o persoană rănită mortal la etajul superior al clădirii, ceea ce ar indica faptul că acesta ar fi făptașul.

„Nu avem indicii că un făptaș ar fi fugit”, a spus purtătorul de cuvânt la fața locului.

În schimb, anchetatorii au „indicii că un făptaș ar fi putut fi în clădire și ar putea fi chiar printre morți”, a spus oficialul, potrivit CNN. 

Poliția a efectuat cercetări în zonă cu ajutorul unui elicopter și o cameră cu termoviziune. 

Momentan nu există nici informații cu privire la motivul atacului armat asupra oamenilor aflați în biserică. Poliția îndeamnă populația să nu împărtășească ipoteze neconfirmate sau zvonuri. 

"Până în prezent nu există informaţii confirmate privind motivul crimei", a scris poliţia pe Twitter.

"Vă rugăm să nu împărtăşiţi nicio ipoteză neconfirmată şi/sau să nu răspândiţi zvonuri", îndeamnă autorităţile populaţia, relatează news.ro

Știre inițială

Potrivit presei din Germania, împușcăturile au avut loc la un centru al Martorilor lui Iehova. Poliția locală din Hamburg a transmis că are loc o operațiune de amploare în zona Alsterdorf. 

Cetățenii care locuiesc în apropierea locului unde s-a petrecut atacul armat au fost avertizați să nu iasă din locuințe până la finalizarea operațiunii forțelor de poliție. 

Imediat după împușcături la fața locului au sosit mai multe ambulanțe. Un purtător de cuvânt al poliției a afirmat că toate persoanele decedate prezintă răni prin împușcare.

În acest moment poliția germană îi caută pe atacatori despre care se crede că nu au părăsit zona.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite