Emmanuel Macron: Nu am mai vorbit cu Putin de la masacrele descoperite în Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi Emmanuel Macron
Vladimir Putin şi Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei nu exclude posibilitatea de a merge la Kiev, dar susţine că va merge acolo să facă ceva „util”, nu pentru a călători pur şi simplu.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, nu a mai discutat direct cu Vladimir Putin din momentul în care au fost descoperite asasinatele din Bucea, relatează The Guardian. Ruşii au susţinut că imaginile de acolo sunt false şi că totul este o înscenare pusă la cale de ucraineni.

„De la masacrele pe care le-am descoperit în Bucea şi în alte oraşe, războiul a luat o altă întorsătură, aşa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac pe viitor”, a declarat Macron la un post de televiziune.

Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni şi nu a mers la Kiev, Macron a spus că nu este nevoie de încă o demonstraţie de sprijin şi că, la un moment dat, se va duce acolo.

„Mă voi întoarce la Kiev, dar mă voi duce acolo să fac ceva util, nu doar să călătoresc acolo pur şi simplu”, a spus Macron, adăugând că a vorbit de circa 40 de ori de la începutul războiului cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Dacă merg la Kiev, va fi pentru a face cu adevărat ceva important”, a adăugat el.

Vă recomandăm şi: 

Zelenski spune că l-a invitat pe Macron în Ucraina ca să constate existenţa unui „genocid”

Apropierea strategică de Rusia, programul politic al extremei-drepte franceze. Implicaţiile de securitate

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite