Doi membri ETA, arestaţi la o zi după anunţul de încetare a focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Franceză şi Garda Civilă spaniolă au arestat azi dimineaţă doi membri ai organizaţiei teroriste basce, un informatician şi iubita acestuia, care îi era şi colaboratoare.

Garda Civilă, în colaborare cu Poliţia Franceză, a arestat în Zarautz şi în localitatea franceză Ciboure doi presupuşi membri ETA aparţinând aparatului logistic al bandei teroriste. Arestările se produc la câteva ore după ce organizaţia bască a anunţat încetarea focului "permanentă şi verificabilă", scrie El Mundo.

Cei doi arestaţi sunt Iraitz Guesalaga, informaticianul bandei teroriste şi expert în criptarea documentelor (arestat în Franţa) şi Itxaso Urtiaga, colaboratoarea şi partenera sa (arestată în Zarautz).

Guesalaga, de 27 de ani, a fost arestat la ora 6.20 în Ciboure, fiind acuzat că ar fi responsabil în mai multe chestiuni de criptografie şi cifrare de documente. Un minut mai târziu, la 6.21, era arestată în Zarautz şi partenera sa, de 21 de ani. Investigatorii cred că Urteaga ar fi putut colabora cu arestatul din Franţa în sarcinile acestuia de consiliere tehnică informatică a ETA.

Citeşte pe adevarul.es când a fost pusă în mişcare operaţiunea de prindere a celor doi membri ETA şi ce acuzaţii li se aduc acestora.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite