„Die Welt”: Bruxellesul cere un calendar de aderare la Schengen pentru România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a cerut „o perspectivă clară şi un calendar” de aderare a României la Schengen, a anunţat purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstorm.

Un purtător de cuvânt al comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a criticat faptul că Friedrich nu a oferit nicio perspectivă. Comisarul încurajează toate părţile să se implice şi să ajungă împreună la o soluţie, urmărind îndeaproape problema celor două ţări est-europene. „O perspectivă clară şi un calendar pentru ambele state membre ar trebui să aibă prioritate în acest context", susţin reprezentanţii Comisiei.

„Nu a fost o demonstraţie de diplomaţie rafinată, dar mesajul a fost clar. Cu câteva zile înaintea unei reuniuni a miniştrilor, ţinută joi, ministrul german de interne Hans-Peter Friedrich (CSU) a anunţat în «Der Spiegel» că va bloca momentan aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen”, scrie cotidianul german „Die Welt”, miercuri, în ediţia sa electronică.

„Locuitorii ţărilor membre Schengen nu trebuie să se teamă de niciun control la graniţe”, mai scrie „Die Welt”, care aminteşte că Bulgaria şi România, care au intrat în 2007 în UE, trebuia să beneficieze de această libertate încă din 2011.

Publicaţia germană aminteşte că mai mulţi miniştri de interne ai statelor membre UE, printre care şi Germania, au cerut Comisie Europene întărirea controlului frontierelor. De-abia după ce România şi Bulgaria vor lupta hotărât pentru combatarea corupţiei, poate fi vorba de o deschidere a frontierelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite