Delegaţi la COP26 blocaţi la Londra, după întreruperea traficului feroviar în Gara Euston, în urma căderii unui arbore peste o linie aeriană de contact

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gara Euston - Londra

O mulţime de pasageri care spera să se ducă cu trenul la Glasgow, în Scoţia, la COP26, a rămas blocată duminică în Gara Euston, la Londra, în urma unei întreruperi a traficului feroviar, după ce un copac a căzut peste o linie aeriană de contact (catenară), relatează AFP.

Din cauza amplorii perturbării, compania feroviară Avanti West Coast, care deserveşte Glasgow, la Euston, i-a sfătuit, într-un mesaj postat pe Twitter, pe călători să nu se deplaseze şi anunţă că încearcă să găsească rute alternative.

Gara londoneză Euston a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că echipe de intervenţie acţionau în vederea ”riidicării arborelui şi unei evaluări complete a pagubelor, pentru a planifica reparaţii”.

Incidentul a avut loc la aproximativ 130 de kilometri nord de capitala britanică.

Numeroşi călători îşi exprimau furia pe reţele de socilizare, din cauză că nu se pot duce la Glasgow cu trenul - un mijloc de transport mult mai puţin poluant decât avionul.

”Toate trenurile către Glasgow, suspendate de un eveniment meteorologic - sute de delegaţi la o conferinţă pe tema modificărilor climatice, blocaţi la Euston pentru că infrastructura Regatului Unit nu este sufciient de rezistentă la modificările climatice”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter jurnalista de mediu Cecilia Keating.

Jurnalista a publicat o imagine în care apare o mulţime privind panouri de afişare, alături de care tronează un ecran pe care defilează mesajul ”lumea vă priveşte COP26”, ”nu este timp de pierdut”.

image

COP26, lansată duminică, reprezintă ”ultima şi cea mai bună şansă” de a se ajunge la o limitare a nivelului încălziri globale la +1,5°C, cel maimabiţios obiectiv al Acordului de la Paris, a anunţat preşedintele COP26 Alok Sharma în deschiderea lucrărilor conferinţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite