Declaraţiile consilierului lui Scholz despre Rusia şi Ucraina au stârnit critici în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul / Rheinmetall
Foto: Arhiva Adevărul / Rheinmetall

Declaraţiile lui Jens Plötner, care este consilier pentru politică externă al cancelarului Olaf Scholz, prin care afirma că aprovizionarea cu 20 de vehicule de luptă a infanteriei Marder către Kiev este suficientă pentru a intra în paginile ziarelor, au stârnit critici în Germania, potrivit ziarului Handelsblatt.

Plötner a vorbit luni la o conferinţă a Societăţii Germane de Politică Externă. Abordând situaţia din Rusia şi Ucraina, el a spus, printre altele: „20 de BMP-uri Marder pe care Kievul ar dori să le primească de la Berlin sunt suficiente pentru a intra în paginile ziarelor, dar articolele despre relaţiile noastre cu Federaţia Rusă în viitor vor fi cu mult mai puţine”. 

Această abordare a fost criticată de reprezentantul Uniunii Creştin Democrate, Norbert Röttgen. 

„Astfel de cuvinte arată că viitorul relaţiilor germano-ruse este un aspect important al politicii germane în contextul sprijinirii Ucrainei”, a spus politicianul de opoziţie. În opinia sa, acest lucru ar explica lentoarea lui Scholz în rezolvarea problemei furnizării de arme grele Ucrainei.

„Nu este momentul să ne gândim la Rusia cu dragoste”, a spus Marie-Agnes Strack-Zimmermann, şefa comisiei de apărare a Bundestag-ului, care reprezintă Partidul Liber Democrat. În opinia ei, acest „mod de gândire din ultimele decenii a condus la situaţia teribilă actuală”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite