De ce cerul devine violet într-un oraş din Suedia VIDEO

0
0
Cer violet la Trelleborg, în Suedia FOTO IBL/REX
Cer violet la Trelleborg, în Suedia FOTO IBL/REX

Locuitorii oraşului suedez Trelleborg au parte de la începutul acestei luni de un fenomen ciudat: odată că lăsarea nopţii, cerul devine brusc violet.

Frumos şi ciudat în acelaşi timp. La Trelleborg, în sud-estul Suediei, cerul devine violet odată cu lăsarea nopţii. Un fenomen anormal observat pentru prima dată la începutul lui noiembrie. Surprinşi şi îngrijoraţi deopotrivă, locuitorii şi-au pus numeroase întrebări în legătură această schimbare bruscă a culorii cerului, inclusiv dacă nu cumva este vorba despre un fenomen meteorologic enigmatic.

Însă nu este vorba nicidecum de aşa ceva, ci de o nouă practică agricolă implementată la Gislov, o localitate din apropiere, scrie Daily Mail.  

Confruntat cu lipsa soarelui, un cultivator de tomate din Gislov a decis să asigure luminozitatea în sere prin LED-uri violete. Când se lasă noaptea, luminozitatea rezultată prin această tehnologie poate fi observată până la Trelleborg, situat la 7 kilometri distanţă.

În timp ce locuitorii din zonă spun că LED-urile respective îi deranjează, postul de televiziune Syt Nyheter afirmă că acestea sunt benefice plantelor şi favorizează „creşterea producţiei”.

Pentru a evita disconfortul, cultivatorul a decis să stingă LED-urile între orele 17.00 şi 23.00.

„Este un pas în spate, dar nu intenţionăm să înfuriem locuitorii”, a comentat acest caz un reprezentant al cultivatorului de tomate.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite