Cutremur cu magnitudinea 6,1 pe scara Richter în nordul Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur moderat a fost resimţit vineri în toată zona de nord a Italiei, relatează agenţia de presă AFP.  Magnitudinea seismului a depăşit 5 grade pe scara Richter.

Nordul Italiei a fost zguduit de un curemur cu magnitudinea între 5,8 şi 6,1 grade pe scara Richter, în jurul orei 12.30 (ora locală). 

Epicentrul a fost localizat în nordul Italiei, la doi kilometri de oraşul Fivizzano şi la 17 kilometri de localitatea Massa, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 2 km, fiind considerat „periculos” pe o rază de 25 de kilometri de la epicentru. Undele de mişcare au fost resimţite până la Milano şi Florenţa.

Până la această oră nu au fost transmise informaţii privind eventualele pagube, însă mulţi oameni din zonele zdruncinate au ieşit în stradă, de teama replicilor seismice.

Cutremurele sunt frecvente în Italia, atat în nordul ţării, cât şi în partea centrală şi de sud.

Doua seisme cu magnitudini de 6,1 si 5,8 grade au provocat pagube importante într-o altă regiune din nordul Italiei, anului trecut. De asemenea, la 6 aprilie 2009, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a provocat moartea a peste 300 de oameni în orasul L'Aquilla din centrul Italiei.  

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite