Croația are un nou ministru al Apărării, după ce Mario Banozic a fost inculpat pentru un accident rutier soldat cu un mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, l-a desemnat pe Zdravko Jakop în funcţia de ministru al apărării, după ce precedentul titular al postului, Mario Banozic, a fost rănit grav într-un accident rutier, transmite duminică DPA.

Zdravko Jakop a fost numit ministru al Apărării FOTO: X
Zdravko Jakop a fost numit ministru al Apărării FOTO: X

Zdravko Jakop este un fost general care a absolvit Academia militară a NATO de la Roma. Fostul ministru croat al apărării Mario Banozic, care a fost eliberat din funcţie pentru că a provocat un accident rutier, va fi urmărit penal pentru că a provocat moartea unui bărbat din cauza "neglijenţei" sale la volan, a anunţat duminică poliţia croată, potrivit AFP.

Mario Banozic, în vârstă de 44 de ani, călătorea sâmbătă cu maşina sa privată, plecând din oraşul Vinkovci, la 276 de kilometri est de capitala Zagreb, când a intrat în coliziune cu o furgonetă al cărei şofer a murit, scrie Agerpres.

La câteva ore după coliziune, Banozic, care a suferit răni grave la cap şi a fost transportat de urgenţă la spital, a fost demis din funcţie de către prim-ministrul Andrej Plenkovic. Plenkovic a transmis condoleanţe familiei celui decedat.

Potrivit poliţiei, accidentul a avut loc după ce Banozic a depăşit un camion care circula în faţa sa, fără să se asigure că nu există riscuri prin efectuarea manevrei.

''Din cauza suspiciunii de încălcare a regulilor de circulaţie ce a dus la provocarea unui accident rutier, se va începe urmărirea penală la parchetul judeţean împotriva unui conducător auto în vârstă de 44 de ani'', a precizat într-un comunicat departamentul de poliţie din Vukovar-Srijem.

Mario Banozic se află internat la terapie intensivă la spitalul din oraşul Osijek, dar viaţa sa nu este în pericol. 

În conformitate cu legislaţia croată, Banozic, care era ministru al apărării din 2020, riscă până la opt ani de închisoare pentru că a provocat un accident rutier cu consecinţe fatale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite