Convoiul libertăţii: Parisul rămâne sub supraveghere strictă. Anti-vacciniştii şi-au dat întâlnire la Bruxelles, de Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paris, convoiul libertăţii
Paris, convoiul libertăţii

Autorităţile franceze menţineau Parisul sub supraveghere strictă duminică, după ce în ajun s-au îndreptat spre capitala Franţei mii de participanţi la 'Convoiul libertăţii', pe modelul mobilizării din Canada împotriva restricţiilor legate de COVID-19, transmite AFP.

Prefectura poliţiei din Paris a anunţat că ''îşi menţine dispozitivul în această duminică'' pentru a împiedica manifestanţii veniţi din întreaga Franţă să blocheze capitala.

Aproximativ 7.500 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi, începând de vineri, protestatarii intenţionând să ajungă luni la Bruxelles.

Sâmbătă manifestanţii, reunind persoane care se opun 'paşaportului de vaccinare', dar şi preşedintelui Emmanuel Macron, nu au blocat capitala franceză aşa cum doreau iniţial.

Forţele de ordine au reţinut 97 de persoane şi au amendat 513. Ele au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică în cartierul Champs-Elysées şi în Bois de Boulogne (vestul Parisului) pentru a dispersa ultimii participanţi. 

Haga, blocată de un convoi de camioane şi tractoare

Olanda este următoarea ţară pe lista protestului. Mai multe persoane care protestează împotriva restricţiilor sanitare au venit în convoaie din întreaga ţară.

Oamenii au blocat centrul oraşului Haga şi spun că sunt hotărâţi să rămână în ciuda apelurilor poliţiei de a pleca. De remarcat că televiziunea publică din Olanda a transmis că mai multe sute de vehicule blochează celebra piaţă Binnenhof, acolo unde se află mai multe instituţii ale statului.

Aproximativ 7.500 de membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi, începând de vineri, protestatarii intenţionând să ajungă luni la Bruxelles.

Manifestanţii din convoi ar urma să se îndrepte duminică către Bruxelles. O mare adunare europeană este programată luni, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, în prezenţa participanţilor din diferite ţări, inclusiv Franţa.

Cuvântul de ordine al organizatorilor convoaielor anti-trecere este să pornească la drum în jurul orei locale 10 pentru a ajunge la Bruxelles. Dar, potrivit unei surse din poliţie citată de AFP, nu toţi participanţii ar trebui să urmeze acest cuvânt de ordine.

La fel ca Parisul, capitala Belgiei a interzis orice demonstraţie în marginea convoiului pentru libertate. „Au fost puse în aplicare mijloace pentru a preveni blocarea regiunii Bruxelles-Capitală”, a scris primarul Bruxelles-ului, Philippe Close, într-un tweet pe 10 februarie, relatează Ouest-France.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite