Complexul Stonehenge din Marea Britanie, stropit cu vopsea de activişti pentru mediu VIDEO

0
Publicat:

Activişti pentru mediu au împroşcat miercuri cu vopsea complexul Stonehenge din Marea Britanie, iar potrivit imaginilor publicate online, o pulbere portocalie acoperă câteva dintre pietrele ce alcătuiesc celebrul complex megalitic preistoric.

Activiștii de mediu au stropit cu vopsea Complexul FOTO: captură video
Activiștii de mediu au stropit cu vopsea Complexul FOTO: captură video

Doi protestatari au fost arestaţi sub suspiciunea de deteriorare a monumentului antic, a precizat poliţia locală într-un comunicat, scrie Agerpres.

În înregistrarea video dată publicităţii de grupul ecologist Just Stop Oil, doi protestatari se îndreaptă în fugă spre doi megaliţi pulverizând vopsea în timp ce o altă persoană încearcă să-i oprească.

Monumentul situat în sudul Angliei este inclus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial şi este una dintre cele mai populare destinaţii turistice britanice.

Just Stop Oil este o grupare cunoscută în Marea Britanie pentru protestele ecologiste disruptive pe care le organizează, în timpul cărora activiştii au provocat închiderea unor tronsoane rutiere importante, au perturbat evenimente culturale şi sportive şi au aruncat cu supă într-un tablou de Van Gogh.

Obiectivul grupării este ca guvernul britanic că pună capăt extracţiei şi arderii de petrol, gaze şi cărbune până în 2030.

English Heritage, organizaţia care administrează Stonehenge, nu a dat curs imediat unei solicitări pentru comentarii din partea Reuters.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite