Cel mai bogat om din Franţa, directorul grupului Louis Vuitton, fuge de taxele lui Hollande şi aplică pentru cetăţenia belgiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bernard Arnault vrea să devină cetăţean francez
Bernard Arnault vrea să devină cetăţean francez

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franţa şi preşedintele executiv al grupului LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a demarat procedurile pentru a obţine cetăţenia belgiană. Decizia a luat-o cu doar câteva zile înainte de anunţul pe care îl va face Francois Holland, preşedintele Franţei, ce va anunţa proiectul controversat prin care îi va taxa pe cei mai bogaţi cetăţeni ai Franţei.

LVMH a confirmat că Arnault va rămâne un plătitor de taxe al statului francez. "Nu se va schimba nimic în poziţia consecventă a grupului LVMH de a crea joburi în Franţa", se arată într-un comunicat al companiei.

Arnault are numeroase legături în Belgia, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal. Decizia a fost comunicată, iniţial, ziarului belgian La Libre Belgique.

Georges Dallemagne, preşedintele comisiei pentru naturalizări a Belgiei, a spus că dosarul lui Arnault va fi analizat ca oricare altul iar procesul va dura cel puţin până la începutul anului viitor.

Deşi magnatul grupului LVMH a respins ideea că a făcut acest lucru din cauza legii pe care o va promova Hollande, cererea lui Arnault va intensifica dezbaterile privind politicile fiscale ale guvernului francez şi, dacă acestea vor provoca un exod al oamenilor bogaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite