Ce-ţi poţi permite cu un venit de 2.000 de euro? Un apartament vechi la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În actualele condiţii de creditare, cei mai mulţi români cu venituri peste medie din Spania nu pot spera, de exemplu, decât la o locuinţă de 60 de metri pătraţi la marginea capitalei.

O familie care a lucrat doi-trei ani, cu contract de muncă și a avut un venit lunar de aproximativ 2.000 de euro, își poate permite să facă o ipotecă pentru o casă de la periferia Madridului. Trebuie însă să mai îndeplinească o condiţie obligatorie - să dispună de avansul de 20% cerut de bănci pentru creditul ipotecar.

O familie de români, care lucrează de doi-trei ani în Spania, cu contract de muncă și are un venit lunar de aproximativ 2.000 de euro, își poate permite să-și cumpere un apartament vechi, cu două camere, situat într-o zonă aflată la periferia Madridului.
Conform paginii web segundamano.es, în zonele Vallecas, Villaverde, Canillejas sau Carabanchel, un apartament vechi de două camere, cu o suprafață de 50-70 de metri pătrați poate fi cumpărat cu 100.000-120.000 de euro.

Pentru a-i acorda creditul ipotecar, orice bancă îi va cere familiei respective să dețină cel puțin 20% din valoarea creditului. Asta înseamnă că pentru a cumpăra un asemenea apartament, familia respectivă trebuie să aibă economisiți între 20.000 și 24.000 de euro.

În teorie, acești bani ar putea fi strânși în doi-trei ani de muncă în Spania, dacă familia respectivă a avut constant un venit lunar de 2.000 de euro și a economisit între 700 și 900 de euro.

Luând situația în care familia respectivă ar avea nevoie de la bancă de 100.000 de euro, pentru o perioadă de 25 de ani, ea ar urma să plătească o rată lunară de aproximativ 500 de euro.

Conform simulatorului de ipotecă de pe pagina de Internet euribor.com.es pentru o ipotecă de 100.000 de euro, pe o perioadă de 25 de ani, rata lunară este 465,52 de euro.

Ce apartament își poate lua o familie cu 100.000 de euro de la bancă și 20.000 de euro economisiți?

Spre exemplu, conform portalului segundamano.es în Madrid, în zona Vallecas, un apartament de 55 de metri pătrați, cu două camere, sufragerie și o baie costă 100.000 de euro. Bucătăria este echipată cu hotă, mașină de spălat și frigider.

Într-adevăr apartamentul este ceva mai vechi, situat într-o zonă de la marginea Madridului, însă între Vallecas și centrul capitalei spaniole sunt aproximativ 10 kilometri. Zona dispune de o linie de metro și una de tren, care pot face legătura cu centrul capitalei în cel mult 30 de minute.

În teorie, calculele ies, însă ele se complică pentru cazul în care familia respectivă dorește să locuiască într-un apartament mai mare, mai nou sau situat într-o zonă mai bună.

Vezi pe adevarul.es fotografii dintr-un apartament din Madrid care costă 100.000 de euro

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite