Cazul Epstein. Prinţul Andrew va fi audiat de justiţia americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Andrew a fost convocat de justiţia americană pentru a da declaraţii despre relaţia sa cu Jeffrey Epstein, multimiliardarul american acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minore.

Audierea ar urma să aibă loc în câteva săptămâni, în baza unei cereri de „asistenţă juridică reciprocă”, dezvăluie „The Sun”.

Acuzat acum câteva săptămâni de procurorul federal din Manhattan (New York) că nu cooperează cu justiţia, prinţul a dat asigurări luni, prin intermediul avocaţilor săi, că şi-a oferit „de cel puţin trei ori asistenţa în calitate de martor pe lângă Departamentul Justiţiei”.

„Prinţul Andrew a căutat din nou astăzi să se prezinte în mod fals în public că a îndrăznit să coopereze în cadrul anchetei federale în condiţiile în care el a refuzat de mai multe ori să programeze un interviu cu autorităţile federale şi ne-a informat în mod clar acum aproape patru luni că nu va veni la o astfel de întâlnire”, a replicat procurorul într-un mesaj postat pe Twitter.

Anchetatoriii americani vor să-l interogheze pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a în legătură cu prietenia sa cu Jeffrey Epstein, găsit mort în august anul trecut în închisoare înainte să fie inculpat de trafic cu minore şi agresiuni sexuale.

În 2015, Prinţul Andrew a fost menţionat în documente din instanţă, ca parte a unui caz civil din Statele Unite împotriva lui Epstein.

 

Una dintre acuzatoarele lui Epstein, Virginia Roberts – în prezent Virginia Giuffre – a spus că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul de trei ori, între anii 1999 – când avea doar 17 ani - şi 2002, la Londra, New York şi pe o insulă privată din Caraibe, deţinută de Epstein.

 

Într-un interviu acordat în toamna anului trecut pentru BBC, prinţul a respins aceastp acuzaţie, susţinând că nu îşi aminteşte să o fi întâlnit vreodată pe Virginia Roberts.

 

El a recunoscut totuşi că prietenia sa cu Epstein „nu era demnă de un membru al familiei regale”.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite