„Capra Kievului” a declanşat o capcană formată din grenade puse în jurul unui spital şi a rănit 40 de soldaţi ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capră pe un vechi tanc abandonat FOTO Shutterstock
Capră pe un vechi tanc abandonat FOTO Shutterstock

Cel puţin 40 de soldaţi din Rusia au fost răniţi după ce o capră ucraineană a declanşat cu „mişcările sale haotice” o capcană pe care ruşii au instalat-o în jurul unui spital din Zaporojie, Ucraina, relatează The Telegraph.

Trupele ruse instalau o capcană formată din mai multe grenade în momentul în care o capră a scăpat de la o fermă din satul Kinski Rozdory, din Ucraina. 

Militarii au fixat  mai multe grenade în jurul unui spital din localitate şi au plasat o capcană ca o „apărare circulară”, a declarat directorul Serviciilor de informaţii din Ucraina. 

La scurt timp, după ce capcana a fost pusă, capra s-a rătăcit în zona respectivă şi a creat o reacţie în lanţ care a rănit zeci de soldaţ ruşi.

„Ca urmare a mişcărilor «haotice» ale caprei, animalul a declanşat mai multe grenade. În urma reacţiei în lanţ, mai mulţi (ruşi) au suferit diferite răni”, a transmis Serviciul de informaţii, potrivit The Telegraph.

Cel puţin 40 de soldaţi ruşi ar fi fost răniţi, iar deocamdată, soarta caprei este necunoscută. 

Nu este prima oară când un animal ajunge pe prima pagină a ziarelor pentru că a ajutat rezistenţa ucraineană. 

Patron, un câine din rasa Jack Russell Terrier, a fost apreciat luna trecută pentru că a găsit peste 200 de dispozitive explozive de la începutul invaziei.  Patron, în vârstă de doi ani lucrează în regiunea Cernihiv, la nord de Kiev, pentru a elimina ameninţarea reprezentată de muniţia neexplodată. El lucrează de când avea şase luni, curăţând terenul pentru ca ucrainenii să se întoarcă acasă în siguranţă, fără riscul de a mai fi răniţi sau ucişi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite