Capitala norvegiană Oslo interzice închirierea trotinetelor electrice pe timpul nopţii pentru a preveni sute de accidente

0
0
Oslo deţine cel mai mare număr de trotinete electrice pe cap de locuitor Foto: Arhivă
Oslo deţine cel mai mare număr de trotinete electrice pe cap de locuitor Foto: Arhivă

Consiliul municipal din Oslo interzice închirierea trotinete electrice între orele 23:00 şi 5:00 ca urmare a numărului mare de accidente. Decizia urmează să intre în vigoare la începutul lunii septembrie, au relatat marţi agenţia norvegiană de ştiri NTB şi postul NRK, citată de DPA.

Potrivit medicilor de la Spitalul Universitar din Oslo, printr-o astfel de interdicţie ar fi putut fi prevenite sute de răniri pe perioada verii, conform Agerpres.

Mai multe companii de închiriere au luat deja decizia de a menţine parcate trotinetele electrice în nopţile din weekend sau de a introduce limite de viteză când este întuneric. 

Dintre toate oraşele importante din Europa, Oslo deţine cel mai mare număr de trotinete electrice pe cap de locuitor, conform datelor NTB. Numărul acestora a crescut cu aproape un sfert până la aproximativ 25.700 în ultimele trei luni, conform relatării. 

Cel puţin două treimi dintre trotinetele electrice urmează să dispară de pe străzi, numărul acestora urmând să fie redus la 8.000, conform hotărârii.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite