Canalul TV Russia Today, blocat şi în Marea Britanie. Ofcom i-a retras licenţa de emisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Russia Today

Ofcom, organismul britanic care se ocupă de licenţierea posturilor de radio şi televiziune pe teritoriul Marii Britanii, a anunţat vineri că a retras licenţa de emisie pentru postul Russia Today, una dintre portavocile propagandei Kremlinului.

Potrivit BBC, decizia Ofocm este cu efect imediat. „Am luat această decizie pe baza faptului că nu considerăm că deţinătorul licenţei RT (Russia Today, n.r.), ANO TV Novosti, îndeplineşte condiţiile necesare pentru a continua să deţină o licenţă de emisie în Marea Britanie”.

Decizia vine după ce autoritatea de reglementare a presei din Marea Britanie a lansat o investigaţie cu privire la imparţialitatea conţinutului difuzat de postul TV cu privire la invazia Rusiei în Ucraina.

O declaraţie emisă de autoritatea de reglementare spune: „Considerăm că volumul şi natura potenţial serioasă a problemelor ridicate într-o perioadă atât de scurtă sunt de mare îngrijorare - mai ales având în vedere istoricul conformării RT, care arată că postul TV a fost amendat anterior cu 200.000 de lire sterline pentru lipsă de imparţialitate. În acest context, am demarat o anchetă separată pentru a stabili dacă ANO TV Novosti este aptă şi adecvată pentru a-şi păstra licenţa de difuzare“.

Russia Today a reacţionat spunând că autoritatea de reglementare a arătat că nu este „nimic mai mult decât un instrument al guvernului britanic”, potrivit Reuters.

Canalul TV dispăruse deja de pe toate platformele de difuzare din Marea Britanie la începutul acestei luni, ca urmare a unei interdicţii impuse de Uniunea Europeană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite