Bulgaria: proprietarii de maşini şi imobile de lux, în vizorul justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Parchetul bulgar a anunţat luni că a deschis o anchetă pentru a afla sursele fondurilor din care au fost achiţionate cele 435 de maşini de lux din ţară, considerată cea mai săracă membră a Uniunii Europene, relatează AFP.

„Scopul este a de a verifica provenienţa banilor folosiţi pentru achiziţionarea acestor vehicule, de a vedea dacă provin din fraudă fiscală sau din spălare de bani“, a explicat pentru presă purtătoarea de cuvânt a Parchetului General, Rumiana Arnodova.

Bulgaria, o ţară în care salariul mediu este de aproximativ 500 de euro pe lună, numără 435 de maşini de lux precum Maybach, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce şi Ferrari. Preţul unor vehicule de acest tip depăşeşte 200.000 de mii de euro, putând ajunge chiar şi la un milion de euro pentru anumite modele.

Acum proprietarii lor trebuie să demonstreze provenienţa banilor cu care le-au cumpărat.

Totodată, autorităţile bulgare şi-au propus să afle şi sursele din care provin banii cu care au fost achiziţionate cele 365 de case tranzacţionate cu peste 250.000 de euro.

La fel ca România, Bulgaria este atent supravegheată de UE prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru progresele înregistrate în combaterea corupţiei şi a crimei organizate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite