Bulgaria îşi pierde răbdarea cu Olanda, în ceea ce priveşte aderarea la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mladenov a arătat că Bulgaria a îndeplinit toate cerinţele şi că nu mai are răbdare cu opoziţia manifestată de Olanda Foto Mediafax
Mladenov a arătat că Bulgaria a îndeplinit toate cerinţele şi că nu mai are răbdare cu opoziţia manifestată de Olanda Foto Mediafax

Bulgaria îşi pierde răbdarea cu opoziţia Olandei faţă de extinderea spaţiului Schengen, a declarat ministrul bulgar al afacerilor externe, Nikolai Mladenov.

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul lui leton, Edgars Rinkevics, Mladenov a repetat comentariile de săptămâna trecută ale ministrului bulgar de Finanţe, care a declarat că Sofia şi-a pierdut răbdarea cu Olanda, care blochează aderarea ei şi a României la spaţiul european fără frontiere.

Mladenov a spus că fiecare stat membru trebuie să respecte regulile comunicate şi să îndeplinească deciziile Consiliului European. „Dacă începem să nu respectăm regulile pe care le am adoptat, Europa va pleca într-o direcţie care duce numai în jos“, consideră şeful diplomaţiei bulgare.

Mladenov a subliniat faptul că Bulgaria a respectat întotdeauna discuţiile dintre statele membre ale UE, dar a insistat pe respectarea strictă a cerinţelor prevăzute în legislaţia europeană şi pe punerea în aplicare a deciziilor Consiliului European, aşa cum au fost ele adoptate.

„Din nefericire, multe dintre problemele existente în Europa sunt legate tocmai de nerespectarea normelor“, a arătat ministru de Externe al Bulgariei, subliniind faptul că spaţiul Schengen a fost guvernat de reguli care trebuiau universal respectate.

Ministrul de Externe leton, care se află într-o vizită la Sofia, şi-a declarat sprijinul pentru aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen şi a afirmat că introducerea unor condiţii suplimentare pentru aderarea Bulgariei şi a România la Schengen este absolut inacceptabilă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite