Budapesta îndeamnă Bucureştiul să nu acţioneze „pe criterii etnice“ împotriva suporterilor unguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul ungar de Externe afirmă într-un comunicat, vineri, că se aşteaptă ca ungurii prezenţi în România să susţină echipa naţională să se comporte sportiv şi să respecte legile româneşti, îndemnând autorităţile române să nu acţioneze pe criterii etnice, în urma unor ciocniri, relatează MTI.

Cele două echipe naţionale de fotbal joacă vineri seara un meci crucial pentru calificarea la Cupa Mondială, la Bucureşti.

Potrivit MTI, ministerul afirmă în comunicat că se aşteaptă ca Asociaţia Ungară de Fotbal să escorteze şi să protejeze suporterii unguri, să îi identifice pe "scandalagii" şi pe oricine altcineva încalcă legea.

Potrivit MTI, ministerul afirmă totodată că "aşteaptă din partea autorităţilor române să acţioneze numai împotriva scandaligiilor şi să se abţină de la orice discriminare pe criterii etnice".

Aproximativ 1.000 de suporteri unguri au sosit vineri după-amiaza la Gara de Nord, în Bucureşti, dintre care "mai mulţi" s-au angajat în ciocniri cu jandarmi români, scrie MTI.

Trei suporteri unguri au fost conduşi la spital cu lovituri la nivelul capului, iar un al patrulea a fost spitalizat după ce s-a simţit rău, adaugă MTI, citând Mediafax. "O serie" de suporteri unguri au fost reţinuţi, a declarat pentru MTI Georgian Enache, un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, anunţând că numărul exact al acestora urmează să fie dezvăluit după meci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite