Britanicii îl doresc din nou pe Boris Johnson în fruntea guvernului. Ce spun sondajele

0
Publicat:

Boris Johnson ocupă primul loc într-un nou sondaj al politicienilor conservatori pentru a se confrunta cu laburistul Sir Keir Starmer, în următoarele alegeri din Marea Britanie.

Boris Johnson ar putea să revină în funcția de șef al conservatorilor
Boris Johnson ar putea să revină în funcția de șef al conservatorilor FOTO EPA-EFE

Sondajul, citat de Daily Express, a întrebat respondenții pe cine ar sprijini într-o confruntare directă cu liderul laburist și diferiți politicieni conservatori.

Johnson a fost singurul care l-a depășit pe Rishi Sunak și a învins alți conservatori, inclusiv pe fostul ministru de Interne, Suella Braverman, pe ministrul pentru Afaceri, Kemi Badenoch și pe liderul Camerei Comunelor, Penny Mordaunt.

Potrivit sondajului, aproximativ 28% ar vota pentru Boris Johnson împotriva lui Sir Keir, în comparație cu 25% pentru prim-ministrul actual.

Sondajul a mai arătat că 52% dintre cei care au votat Conservatorii în 2019 și care nu au decis încă pe cine vor sprijini la următoarele alegeri generale ar reveni la conservatori sub conducerea lui Johnson.

Lady McAlpine, o susținătoare conservatoare care a comandat sondajul, a declarat că ea crede că Partidul Conservator ar putea să învingă Partidul Laburis dacă Boris Johnson ar conduce un "nou Partid Conservator imaculat".

Despre partidul actual, ea a spus pentru The Telegraph: „Dacă avem inteligența, ea nu este evidentă și asta pentru că personalitatea nu este acolo, carisma nu este acolo. Pentru a fi un lider, trebuie să ai o carismă enormă, pentru a fi un bun lider.

Nu contează unde merge Boris în lume. Oamenilor le place de el și, prin urmare, îl ascultă. Dacă nu le place de tine, nu te ascultă”, a adăugat aceasta.

Sondajul, realizat de Whitestone Insight, a intervievat 13.534 de adulți britanici online între 23 ianuarie și 7 februarie.

Revenirea lui Johnson a fost vehiculată chiar de către actualul premier, Rishi Sunac, iar comentariile sale au determinat și alte figuri conservatoare importante să vorbească în sprijinul fostului prim-ministru, în vârstă de 59 de ani.

Boris Johnson a promis de altfel că se va întoarce, într-un mesaj direct pentru cititorii Daily Express când a părăsit Parlamentul anul trecut, după ancheta Partygate.

Purtătorul său de cuvânt a declarat că „nu exclude nimic” în ceea ce privește viitorul politic al lui Boris Johnson.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite