Ben Wallace: Marea Britanie va face noi livrări de arme pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Wallace FOTO EPA-EFE
Ben Wallace FOTO EPA-EFE

Marea Britanie va suplimenta livrările de arme către Ucraina, ca „răspuns la viitoare acţiuni de agresiune din partea Rusiei”, a declarat, miercuri, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, relatează CNN.

Marea Britanie a livrat până acum 3.615 de arme antitanc Ucrainei şi va furniza în scurt timp un lot redus de rachete antitanc Javelin, a declarat el parlamentarilor.

Wallace a spus că „furnizarea iniţială urma să fie de 2.000 de arme antitanc New Light, arme de calibru mic şi muniţie”, dar a fost suplimentată şi Marea Britanie va livra un număr mai mare.

„Vom începe în curând livrarea unui lot mic de rachete antitanc Javelin”, a spus el, adăugând că toate armele sunt considerate „sisteme defensive” şi sunt „calibrate pentru a nu escalada la un nivel strategic”.

Marea Britanie are în vedere, de asemenea, să furnizeze Ucrainei rachete antiaeriene de mare viteză Starstreak „ca răspuns la cererea lor”. Ministerul Apărării consideră că acest sistem „va rămâne în definiţia armelor defensive, dar va permite forţelor autorizate să-şi apere mai bine spaţiul aerian”.

Potrivit serviciilor secrete din Marea Britanie, Rusia nu a reuşit să elimine apărarea antiaeriană ucraineană, a spus Wallace.

„Forţele armate ucrainene au afişat o apărare puternică mobilizând întreaga populaţie. Presupunerea arogantă a preşedintelui Putin că va fi binevenit în calitate de eliberator s-a năruit pe merit, la fel ca moralul trupelor sale”, a mai precizat Wallace.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite