Belgradul, pe urmele Romei din cauza bradului de Crăciun. Parchetul a deschis o anchetă

0
0
Bradul de Crăciun din Belgrad FOTO Captura AFP
Bradul de Crăciun din Belgrad FOTO Captura AFP

Brazii de Crăciun nu aduc mereu bucurie şi armonie la sfârşit de an. Consideraţi prea scumpi sau prea urâţi, ei declanşează uneori polemici aprinse, aşa cum s-a întâmplat în acest an în două capitale europene.

Două capitale ale Europei au avut mari bătăi de cap cu brazii instalaţi în acest an cu prilejul Crăciunului, sărbătoarea naşterii lui Isus Hristos.

Primii care s-au arătat indignaţi de bradul pregătit pentru acest an de autorităţile locale au fost locuitorii Romei. Aceştia au izbucnit pe reţelele sociale, denunţând un brad muribund încă din momentul instalării, decorat într-un stil „slab şi trist“, dar foarte scump în acelaşi timp, preţul ajungând la 48.000 de euro. Bradul a fost poreclit „Spelacchio“ şi a devenit o emblemă a tuturor relelor capitalei Italiei.

Bradul de Craciun de la Roma 2017 FOTO Captura @Andrea Roncini/Global Look Press

Bradul de Crăciun din Roma

Probleme legate de bradul de Crăciun au apărut şi mai la est, mai exact la vecinii sârbi.

Trezindu-se cu un brad din plastic în centrul oraşului, locuitorii Belgradului au început să strâmbe din nas. Însă simpla dezaprobare s-a transformat în furie atunci când s-a aflat costul exorbitant al aşa-zisului pom, care s-a ridicat la 83.000 de euro. Criticată, Primăria Belgradului s-a văzut nevoită să rupă contractul cu furnizorul. Pe de altă parte, Parchetul a deschis o anchetă.

La Montreal, în Canada, autorităţile au găsit soluţia împotriva criticilor. Instalând un brad micuţ şi înclinat, şi-au propus să dea de înţeles că imperfecţiunea şi diversitatea fac parte din noi.

Un brad de Crăciun din Montreal FOTO Twitter @Monmontreal

Un brad de Crăciun din Montreal FOTO Twitter @Monmontreal

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite