Banca Centrală Europeană a pus sub administrare specială una dintre băncile importante din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Centrală Europeană (BCE) a pus, temporar, sub administrare specială Banca Carige, a zecea cea mai mare bancă din Italia, din cauza faptului că nu a reuşit să-şi majoreze capitalul social, transmit, miercuri, Reuters şi Bloomberg.

 Carige este considerată ultima bancă mare cu probleme din Italia, din cauza creditelor neperformante, pe fondul crizei economice şi financiare de-acum zece ani, iar un faliment al acesteia se consideră că poate destabiliza sistemul financiar italian.

Banca italiană a încercat în decembrie să-şi majoreze capitalul social cu 400 de milioane de euro (459 de milioane de dolari), prin emiterea de noi acţiuni către acţionari, dar planul i-a eşuat. Principalul acţionar, familia de antreprenori Malacalza, care deţine 27,6%, s-a opus acestui plan, dorind mai multe detalii despre o posibilă tranzacţie.

Pentru a o salva, BCE a numit trei administratori speciali, care alături de Consiliul de Administraţie al băncii au rolul să caute un nou acţionar, respectiv fie o vânzare către un acţionar financiar, fie o fuziune cu o altă bancă.
 Bloomberg scrie că surse apropiate băncii i-au menţionat că BCE le-ar fi recomandat, în mod repetat, acţionarilor Carige să încerce o fuziune. Carige se află sub supervizarea directă a BCE, astfel încât nu este surprinzător că reprezentanţii BCE i-au recomandat soluţii de salvare.

De asemenea, reprezentanţii băncii şi administratorii speciali trebuie să îi curăţe portofoliul acesteia.
Acţiunile băncii italiene au fost oprite de la tranzacţionare, miercuri, după anunţ, la solicitarea reprezentanţilor acesteia.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite