Autorităţile ungare au ataşat sârmă ghimpată la un gard ridicat la frontiera croată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria a ataşat joi sârmă ghimpată unui gard ridicat la graniţa cu statul croat, într-o acţiune care ar putea anunţa închiderea frontierei pentru mii de imigranţi, a anunţat agenţia de presă AFP în pagina electronică.

Soldaţii ungari ataşau gardului sârma ghimpată în apropiere de punctul de trecere a frontierei de la Beremend, la graniţa cu statul croat.

În apropiere de locul pe unde oamenii pătrund pe teritoriul ungar, au fost instalate două porţi de metal cu înălţimea de doi metri, pe roţi, care prin rulare pot bloca punctul de trecere în orice moment.

Luna trecută, Ungaria a închis graniţa cu Serbia, interzicând trecerea pe la principalul punct de acces pentru zeci de mii de imigranţi ce călătoreau prin vestul Balcanilor, încercând să ajungă în nordul Europei. Această acţiune a autorităţilor ungare i-a determinat pe imigranţi, majoritatea provenind din Siria, Irak, Afganistan şi alte regiuni, să îşi schimbe direcţia de mers spre Croaţia. În consecinţă, forţele de la Zagreb i-au transportat de atunci la graniţa ungară, iar Ungaria îi transportă la frontiera cu Austria.

La Beremend, autorităţile ungare au stabilit de asemenea o "zonă de tranzit" construită cu ajutorul a 25 de containere aliniate de-a lungul unui drum cu două benzi, care se întinde din Croaţia până în Ungaria.

Un alt gard, la aproximativ doi metri distanţă, formează o cărare spre "zona de tranzit", unde autorităţile ungare intenţionează să analizeze pe viitor cererile de azil. La aproximativ 200 de kilometri nord-est de Beremend, la punctul de trecere a frontierei de la Letenye, o zonă similară de tranzit a fost creată cu ajutorul a 28 de containere.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a spus săptămâna trecută că intenţionează să închidă graniţa cu statul croat, însă a afirmat că va discuta acestă măsură cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la New York.

Un purtător de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat pentru AFP că "problema graniţei" va fi discutată vineri, în cadrul unei reuniuni a Cabinetului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite