Autorităţile din Ucraina, mesaj pentru cetăţenii care confiscă tancuri ruseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Autorităţile din Ucraina le-au transmis cetăţenilor că tancurile sau alte echipamente ruseşti confiscate nu trebuie declarate în formularul fiscal, astfel că nu vor fi impozitate.

„Ai capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat şi îţi faci griji cum să îl declarari? Stai liniştit şi continuă să aperi patria-mamă!”, a transmis Agenţia Naţională pentru Protecţia Împotriva Corupţiei (NAPC) a Ucrainei, potrivit departamentului ucrainean al serviciului de ştiri Interfax, citat de The Guardian

Agenţia a explicat că „nu este nevoie să fie declarate tancurile şi alte echipamente ruseşti capturate, deoarece costul acestora... nu depăşeşte 100 de salarii minime (248.100 de grivne sau 8.298 de dolari).”

În anunţ, NAPC a precizat şi că „trofeele de război” nu trebuie să fie declarate în scopuri de taxare pentru că au fost dobândite „în legătură cu agresiunea pe scară largă a Federaţiei Ruse” împotriva „statului ucrainean independent şi suveran”.

„Datorită curajului apărătorilor statului ucrainean, echipamentele militare inamice ajung de obicei la voi deja distruse şi dezactivate, ceea ce face imposibilă evaluarea în conformitate cu legea”, se mai spune în anunţ.

Citeşte aici toate informaţiile despre războiul din Ucraina

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite