Autorităţile belgiene au arestat un nou suspect în legătură cu atentatele teroriste de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentatele de la Bruxelles s-au soldat cu sute de răniţi Foto: AP
Atentatele de la Bruxelles s-au soldat cu sute de răniţi Foto: AP

Autorităţile belgiene au arestat joi un nou suspect în investigaţia atentatelor sângeroase de la aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de victime. Suspectul Ali E.H.A, în vârstă de 31 de ani, a fost capturat în suburbia Schaerbeek şi plasat în detenţie la închisoarea Nivelles, transmite Derniere Heure.

Magistraţii au decis plasarea suspectului în arest pentru implicarea sa într-o gruparea teroristă şi participarea la comiterea unor crime teroriste.

Potrivit presei belgiene, suspectul a jucat un rol important în închirierea caselor de siguranţă, folosite de terorişti pentru a se ascunde de autorităţi.

Anunţul vine la doar o zi după ce justiţia belgiană a decis extrădarea temporară în custodia autorităţilor franceze a suspecţilor de terorism Mohamed Abrini şi Mohamed Bakkali.

Abrini, în vârstă de 32 de ani, a fost identificat de autorităţile belgiene ca fiind teroristul cu pălărie, care i-a însoţit pe cei doi atacatori sinucigaşi, Najim Laachraoui şi Ibrahim el Bakraoui, la terminalul de plecări al aeroportului Zaventem. Jihadistul a plecat din aeroport înainte ca cei doi terorişti ai Statului Islamic să-şi detoneze centurile sinucigaşe.

Procurorii au precizat că Abrini se va afla în custodia autorităţilor franceze temporar, pentru că este judecat simultan în cele două ţări europene, pentru rolul jucat în atentatele de la Paris, dar şi în cele de la Bruxelles.

De asemenea, Mohamed Bakkali va fi extrădat în Franţa, fiind suspectat pentru implicarea în organizarea atacurilor teroriste din noiembrie 2015, soldate cu 130 de victime şi sute de răniţi. Bakkali a închiriat apartamentul belgian în care au fost ansamblate centurile sinucigaşe folosite în cele două capitale. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite