Austria îngheaţă conturile bancare a 18 ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austria a îngheţat conturile a 18 ucraineni la cererea conducerii interimare de la Kiev, a anunţat vineri dimineaţa Ministerul de Externe de la Viena, relatează AFP.

Persoanele vizate, ale căror nume nu au fost divulgate, sunt suspectate de corupţie şi pentru că au adus atingere drepturilor omului.

Decizia diplomaţiei de la Viena are loc în condiţiile în care Uniunea Europeană a decis la 20 februarie să impună sancţiuni specifice, inclusiv interdicţii la acordarea vizelor şi îngheţarea conturilor vizând oficiali apropiaţi de preşedintele ucrainean demis Viktor Ianukovici, bănuiţi că au jucat un rol în violenţele de la Kiev.

Austria a explicat că doreşte să "adopte măsuri provizorii de securitate până la intrarea în vigoare a sancţiunilor impuse de UE".

Austria, care este unul dintre ultimele bastioane ale rezistenţei la eforturile întreprinse în Europa pentru a îmbunătăţi transparenţa activităţilor bancare, este considerată la Kiev drept un refugiu financiar pentru oligarhii apropiaţi de Viktor Ianukovici.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite