Atac rusesc cu muniţie termobarică în estul Ucrainei, soldat cu patru morţi și zece răniți. Victime și în estul țării

0
Publicat:

Un atac cu muniţie termobarică asupra oraşului Kupiansk din regiunea Harkov (nord-est) a rănit 10 persoane, a declarat guvernatorul regional ucrainean Oleh Siniehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram. O altă victimă, o femeie internată în spital în stare gravă după atac, a murit ulterior.

 Zona Harkov, grav afectată de Război. FOTO arhivă Facebook Serhii Bolvinov
Zona Harkov, grav afectată de Război. FOTO arhivă Facebook Serhii Bolvinov

„Inamicul a lovit în apropierea unui magazin şi a pieţei din oraş”, a precizat, inițial, Siniehubov, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Oficialul ucrainean a indicat ulterior că a fost avariată o clădire comercială cu două etaje, alături de circa 12 chioşcuri, iar geamurile caselor din apropiere s-au spart.

Cunoscută și sub denumirea de bombă cu vid sau exploziv combustibil-aer, muniția termobarică utilizează oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie de temperatură foarte ridicată.

Rusia a ocupat Kupiansk în primele zile ale invaziei sale în februarie 2022, dar a fost respinsă de o contraofensivă ucraineană fulgerătoare în septembrie acelaşi an.

În ultimele luni, forţele Moscovei au avansat încet spre oraş şi se află acum la aproximativ patru kilometri de periferia sa nordică, conform hărţilor din surse deschise.

Trei morți în zona oraşului strategic Pokrovsk 

Tot în cursul zilei de joi, bombardamentele ruseşti au ucis trei persoane în zona oraşului strategic Pokrovsk din Doneţk (est), a declarat guvernatorul Vadim Filaşkin pe Telegram.

Trupele ruse şi-au intensificat avansul către Pokrovsk în ultimele luni, ajungând în prezent la 8 km de periferia acestuia.

Presa rusă şi bloggerii militari ruşi au raportat joi că forţele Moscovei au înaintat în localitatea minieră Selidovo, la aproximativ 20 km sud-est de Pokrovsk.

Statul Major General al armatei ucrainene a declarat că cele mai intense atacuri ruseşti de-a lungul întregii linii a frontului au loc în prezent pe frontul din Pokrovsk, inclusiv lângă Selidovo, dar nu a indicat dacă trupele ruse au intrat sau nu în Selidovo.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite