Armata ucraineană îi instruiește pe ruși cum să se predea dronelor VIDEO

0
Publicat:

Armata ucraineană a publicat luni un videoclip prin care vrea să-i învețe soldații ruși cum să se predea dronelor sale.

Videoclipul face parte din proiectul ucrainean „Vreau să trăiesc", unde există o linie telefonică de urgență unde rușii care sunt reticenți să lupte în Ucraina pot suna pentru a se preda.

Imaginile sugerează că rolul dronelor pe câmpul de luptă ucrainean se extinde rapid, chiar și în zona sensibilă a războiului. În plus, în videoclip se susține că scopul dronelor este acela de a face procesul de capturare mai sigur.

Soldații care se predau sunt instruiți să contacteze linia telefonică directă „Vreau să trăiesc" pentru a stabili din timp ora și locul întâlnirii. „Odată verificat, mergeți la locul respectiv la ora indicată", se spune în videoclip.

Instructaj al ucrainenilor / Foto: Facebook via Insider
Instructaj al ucrainenilor / Foto: Facebook via Insider

Având în vedere timpul scurt de zbor al unei drone, se notează în videoclip, „precizia și promptitudinea sosirii (soldaților) sunt esențiale".

Odată ajunși la fața locului, soldaților li se spune să aștepte apariția dronei sau instrucțiuni suplimentare.

Atunci când soldații văd drona, ei ar trebui să ridice brațele și să semnalizeze că sunt gata să o urmeze.

Videoclipul avertizează, de asemenea, că este posibil ca bateria dronei să se descarce, caz în care aceasta se va întoarce la bază, iar soldații ar trebui să rămână pe loc și să aștepte una nouă.

Ucraina susține că serviciul a primit mii de solicitări din partea rușilor. Insider nu a reușit să verifice acest număr.

La sfârșitul lunii noiembrie, Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit imagini filmate cu o dronă care arată un bărbat în uniformă de soldat rus care merge cu brațele ridicate - un exemplu, a spus acesta, de dronă care mediază o predare.

În noiembrie, Ministerul rus al Apărării a declarat că a folosit, de asemenea, drone pentru a transmite mesaje text care îi ispiteau pe ucraineni să se predea, a relatat agenția de știri de stat TASS, deși nu este clar cât de reușită a fost această inițiativă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite